163

Trålbindarquiz

1 / 8

1. Den främsta bilden när det talas om trålbinderi är nog redskapet som används vid bindandet av garn och nät. Redskapet syns även i Smögens Näts logotyp. Men vad heter det?

2 / 8

2. Ett av trålbindarens verktyg – tillverkat av trä – används för att nätets maskor ska hålla rätt storlek. Vad kallas redskapet?

3 / 8

3. Här sitter en av trålbindarna och flätar ihop änden av en wire till en ögla. Vad kallas detta hantverk?

 

4 / 8

4. I förra frågan nämndes ett hantverk. När man ägnar sig åt det kan det behövas ett kilformat verktyg som du använder för att fläta in en så kallad kardel i trossen eller wiren. Vad kallas detta lilla enkla verktyg, ofta tillverkad av bockad plåt?

5 / 8

5. Smögens Nät utvecklar fiskeredskap för ett hållbart fiske. Bilden visar en anordning som selekterar bort oönskad fångst. I detta fall monterad i en kräfttrål. Vad kallas denna?

6 / 8

6. Vad kallas detta fiskeredskap?

7 / 8

7. Tillverkningen av en trål består av många olika delar och moment. Luftfyllda kulor i överkant som håller upp öppning och tyngder i nedre partierna som gör att det blir en öppning för fisken att ledas in i. I nedre delen finns även längder med gummiskivor (se bilden) som ska skydda trålen. Vad kallas dessa?

8 / 8

8. Vad kallas denna produkt som exempelvis kan användas för att hålla ihop en vajerände med en ring eller ett fäste? Finns i olika storlekar och utformning.

Your score is

The average score is 80%

0%